Waarom vraagt een webdesigner om de browser cache te legen en hoe doe je dat

Als ik voor een klant aan een website werk, dan gebeurt het wel eens dat als ik wijzigingen maak, dat de klant deze niet ziet. Soms kan ik dat oplossen door in bijvoorbeeld Joomla zelf de cache te legen. Soms heeft dat voor de klant geen enkel effect: de klant ziet de veranderingen die ik gedaan heb gewoon niet. Dus vraag ik wel eens welk besturingssysteem de klant gebruikt (over het algemeen Windows of Apple) en daarbinnen welke browser wordt gebruikt (keuze uit: Safari, Chrome, Internet Explorer, Firefox, Opera, etc). En dan vraag ik de cache te legen.

En dat legen is soms lastig, want in elke browser gaat het een beetje anders.

Gelukkig is er een fantastische site dat uitleg geeft over cachen, waarom je wijzigingen niet ziet en hoe je dat kan doen voor de meest gebruikte browsers. Ga hiervoor naar:

https://browsercache-legen.nl/

Deze is geheel in het Nederlands. Gebruik het menu bovenin (Apple of Windows, om de juiste browser te kiezen en daar instructies te volgen. Goede kans dat de wijzgingen die op je website zijn gemaakt nu wel te zien zijn.

Let op, deze website is niet van mij, je zal merken dat op sommige plekken de links niet werken, maar als je vanuit het bovenste menu kiest dan werkt het altijd, in het Nederlands.

Gerelateerd bericht