KPN/XS4all problemen met opnames Interactieve TV: stb-zap-03 40462 videoserver niet gevonden en stb-zap-03/3 hal layer foutmeldingen.

Error

Gisteren kreeg ik stb-zap-03 40462 videoserver foutmelding toen ik een opname wilde kijken. Toen ik een aantal keren opnieuw had geprobeerd en ook 1 keer de stekker van de set top box van XS4all/KPN eruit gehaald en dertig seconden er uit had gelaten had ik het probleem nog steeds.

Later bleek dat mijn zoon voor school een groot bestand op zijn Onedrive van school moest uploaden. Omdat ik ADSL heb met een relatief hoge download snelheid en met een minder hoge uploadsnelheid, werd de uploadcapaciteit helemaal ingenomen. Ik kan je vertellen, als je met maximale snelheid die mogelijk is gaat uploaden, dat alles wat je aan andere dingen via je internet verbinding doet gewoon compleet stilstaat, inclusief opnames kijken via Interactieve TV. Gewoon live TV kijken kon overigens wel.

De oplossing hiervoor is de uploadsnelheid van wat je aan het uploaden bent terug te schroeven. Dan gaat de upload langzamer, maar de rest van je internetgebruik blijft dan mogelijk. In Onedrive heb je instellingen waarmee je de uploadsnelheid van maximaal naar lager kan terugbrengen.

Echter daarmee was het nog niet afgelopen. De volgende avond deed interactieve TV het nog steeds niet, dit maal met een andere foutmelding: stb-zap-03/3 hal layer. Na twee keer de stekker van de set top box er uit te hebben gehaald en bij de tweede keer langer dan 30 secondes te wachten voor de stekker er weer in te doen en na opstarten niet meteen de opname op te roepen, werkten alle opnames weer. Mijn inschatting is dat de problemen van de avond daarvoor de set top box van het padje af hebben gehaald.

Ik hoop dat iemand er iets aan heeft, ik lees vele forummeldingen over deze foutmeldingen gelezen, maar ik heb dit scenario nog niet ergens gelezen.

Gerelateerd bericht

%d bloggers liken dit: