Hoe kan ik voorkomen dat mijn Joomla site gehackt wordt?

Je kan voorkomen dat je site gehackt wordt door op o.a. deze zaken te letten:

  • Zorg dat je je Joomla site update naar de laatste patchversie van Joomla. Door je te abonneren op deze nieuwsbrief kom je te weten wannneer ze uitkomen en kan je meteen updaten: Joomla Security News

  • Er is een aantal dingen die je kan doen om het een hacker moeilijk te maken. Het meeste van de maatregelen die je kan treffen zitten in Akeeba Admin Tools. Hiermee kan je gemakkelijk een aantal wijzigingen aanbrengen in Joomla waardoor je site moeilijker te hacken is. Wat vooral de moeite waard is om uit te voeren: de prefix in de database wijzigen, de rechten van je bestanden en mappen goed zetten, de ID van je admin login wijzigen en je admin extra beveiligen met extra inlog via htaccess. Deze tool maak het makkelijk om die beveiligingsmaatregelen uit te voeren. Nog beter is om de PHP File scanner aan te gebruiken en dagelijks een scan te doen van veranderde bestanden. Zo ben je er snel bij als er toch gehackt is. Om hacken te voorkomen kan je ook beter de firewall functie in Admin Tools aanzetten. Die houdt een hoop rotzooi tegen.

  • Zorg dat je een veilige hostingprovider hebt. Ik heb eens meegemaakt bij een klant dat de server waarop een website stond niet afdoende beveiligd was waardoor allerlei sites op die server makkelijk werden gehackt. Stel je op de hoogte van wat jouw provider doet om je website veilig te houden.

Natuurlijk zijn er meer tips, maar dit zijn de belangrijkste die ik gebruik.

Gerelateerd bericht

%d bloggers liken dit: