Joomla en bezoekers bijhouden: Google Analytics

Google Analytics is een mooie gratis mogelijkheid om helder en overzichtelijk in te krijgen in de bezoeken aan je website. Dit kan je voor allerlei websites inzetten, zo ook voor Joomla.

Als je Google Analytics wilt gebruiken voor een Joomla site dan is de makkelijkste manier hiervoor om een Joomla Plugin te gebruiken, waarin je de zogenaamd UA-code zet. Die zal ervoor zorgen dat bezoekers op je Joomla site geregistreerd worden in Google Analytics.

Hiervoor zorg je eerst dat je een Google account maakt. Dat kan in een keer als je naar Google Analytics gaat, en daar te klikken op “Maak nu een account”. Je kan natuurlijk ook een bestaande Google of Gmail Account gebruiken om daarmee te registreren voor Google Analytics.

Als dat gelukt is maak je een websiteprofiel voor je website aan. Je vult daar een aantal gegevens over je website in. Op een gegeven moment krijg je dan een script te zien wat je kan gebruiken. Voor Joomla heb je alleen de UA-code nodig. Dit is een code die begint met de letters UA en dan een cijfercombinatie.

Kan dan naar de pagina van de Joomla extension: BIGSHOT Google Analytics, en download deze plugin.

Ga dan naar je Joomla site en installeer deze plugin. Ga dan naar Pluginbeheer en zoek de Bigshot plugin op en klik er op. Zorg dat je de plugin activeert en vul de UA code in in het invulveld rechts. Sla op en je site is klaar voor Google Analytics.

In de Google Analytics zelf kan je na ongeveer 24 uur al bezoekersregistraties zien.

Gerelateerd bericht