Nsure energielezer met Thuisapp van Essent werkt niet meer

Gisteren was ik wegens een verstoring op mijn Android telefoon even alle rechten van alle apps aan het nalopen door ze een voor een op te starten, totdat ik bij de Thuisapp van Essent aankwam. Dat is een app die je kan gebruiken met de Nsure energielezer, aangesloten op je Slimme Energiemeter, met een account van Essent, je inzicht geeft in de historie van je energiegebruik, maar ook in je actuele energieverbruik, ook als je geen klant bij Essent bent. Erg handig dus.


Echter de Thuisapp kwam niet met mijn gebruikelijke meetwaardes, maar met een melding dat je de Essent VerbruiksManager+ kan gebruiken en downloaden. Na dat gedaan te hebben blijkt de account bij Essent niet bruikbaar en lees ik dat de Nsure energielezer niet meer ondersteund wordt.

De inmiddels werkloze Nsure energielezer, deze zat in de P1 poort van de Slimme Energiemeter ingeplugd

Zo ook kwam ik deze draad tegen op het Radar forum: https://radar.avrotros.nl/forum/overige-producten-f40/nsure-energielezer-onbruikbaar-gemaakt-door-essent-t195329-s60.html. Ik wilde hier zelf ook nog een bericht aan toevoegen, maar de moderator heeft deze niet toegelaten, om voor mij onduidelijke redenen, ik heb mij netjes aan de forumregels gehouden volgens mij. Hierbij onverkort te tekst die ik, terwijl het bericht nog in moderatie was, heb gekopieerd:

Bericht door GahanZwart » 21 nov 2020 14:55
Dit bericht is niet zichtbaar voor andere gebruikers totdat het is goedgekeurd door een moderator.


Verwijderd bericht:
Voor alle mensen die iets schrijven over een eventuele webinterface op de Nsure energielezer, dan moet ik je toch helaas teleurstellen. Een simpele poortscan vanuit de Fing app bijvoorbeeld onthult dat poort 80 bereikbaar is, maar als je het ip-adres gebruikt waarmee de Nsure met de energielezer is verbonden in je browser, dan is daar bij mij in elk geval niets te zien, zeker geen mooi en handig webinterface.


Als je op de achterkant van de Nsure kijkt zie je daar een webadres: www.nsure-technologies.com, als je daar naar toe gaat dan kom je bij een bedrijf uit Eindhoven dat zich vooral recht op de industrie, maar niets aan consumenten biedt op dit moment voor een andere app. Een zoektochtje naar p1nsight leert dat die app wel heeft bestaan, maar in de Play Store in elk geval onvindbaar. Je kan ze downloaden als je wil vanaf websites, maar is gedateerd en of de bron betrouwbaar is (geen malware of backdoor bevat) dat is de vraag. Ik waag die stap in elk geval niet.


Essent zal in elk geval niets meer hieraan doen dat die Thuisapp alsnog weer gaat werken met Nsure, vermoedelijk omdat de gegevens naar de cloud gaan en dan door de Thuisapp opgehaald werden, vermoedelijk is het onderhoud etc. en de kosten hiervan teveel voor Essent. Jammer, begrijp me niet verkeerd, ik ben geen klant van Essent, heb dit apparaat ook apart gekocht. Werkte bij mij prima en gaf een makkelijk inzicht in actueel energieverbruik, zonder geknutsel met andere apparaten. Nu blijkt de aanschaf weggegooid geld.


Tuurlijk hoop ik dat Essent de Thuisapp weer laat werken met Nsure, of dat het bedrijf achter Nsure een goede app ontwikkelt die uit betrouwbare bron komt. Of dat gaat gebeuren… ik vraag het me af. Zou wel een mooie actie zijn.


Even een paar url’s waar ik mijn informatie heb gevonden:
Nsure website: https://www.nsure-technologies.com/smart-home/
Discussie op Tweakers: https://tweakers.net/productreview/1890 … lezer.html


In mijn zoektocht in de Play Store op nsure (in de hoop een andere app te vinden die wel werkt met nsure), kwam ik per ongeluk de Home Wizard Energy app tegen. Die werkt niet met nsure, maar heeft een eigen apparaat. Meer informatie op https://www.homewizard.nl en zoek naar de HomeWizard Wi-Fi P1. Deze kost maar 30 euro. Ik overweeg deze zelf ook te kopen. Het voordeel hier is dat je niet afhankelijk bent van Essent voor de connectiviteit en dat dit op een zichzelf staand bedrijf is dat ook andere producten verkoopt. Misschien heeft iemand hier wat aan. Maar kijk zelf ook even naar de reviews van de app in de Play Store om een idee te krijgen hoe gebruikers het vinden.
Voor alle zekerheid: ik heb aandelen en ben ook niet werkzaam bij Essent, Nsure of Homewizard.  Ben gewoon een IT-er die als het moet zelf knutselt, maar als het makkelijk kan iets koopt.

Inmiddels heb ik de HomeWizard Wi-Fi P1 besteld en hoop die elk moment binnen te krijgen. Mogelijk zal ik mijn ervaringen hiermee hier ook gaan neerzetten. Deze P1 lezer ziet er overigens bijna hetzelfde uit als de Nsure energielezer, maar dan met een kortere kabel.

28-11-2020: Gisteren kreeg ik de P1 meter van HomeWizard van PostNL (op de stoep neergelegd… beetje vreemd maar gelukkig snel gezien). Vandaag geinstalleerd. Zo ziet deze er uit:

De P1 meter van HomeWizard

Installatie is vrij makkelijk te volgen in de gebruiksaanwijziging, bestaat voornamelijk uit de lezer inpluggen, de app downloaden en installeren en de instructies van de app volgen.

Deze werkt nu naar behoren, de app geeft actueel, dag, maand en jaar overzicht. Heel veel kan je verder niet instellen aan de app. Je kan op een grafiek tikken zodat deze in landscape wordt getoond, voor een beter overzicht.

Gerelateerd bericht

2 gedachten over “Nsure energielezer met Thuisapp van Essent werkt niet meer

 1. Gewoon belachelijk van Essent en…Nusure om ermee op te houden. Volgens insiders daar is het project geflopt door gebrek aan goede ict ers bij Essent. Klopt ook wel denk ik omdat ik in de loop van de (beperkte) jaren al wat vragen in hun richting gestuurd heb. En daar nauwelijks een goed antwoord op kreeg.

  Kreeg ook nietszeggend antwoord van directie Essent op mijn brief met de vraag waarom en wat het alternatief dan wel zou zijn. Werd afgedaan met “”dat er te weinig belangstelling voor zou zijn””.!!!!

  Nusure reageert tot nu toe niet op de vraag wat nu te doen met de Dongel? En wat alternatief ze dan hebben?
  Zoek nu het email adres van hen voor herhalingsverzoek. En anders brief naar directie.

  Ik snap hier niets van. Ze hadden beter elke klant zo’n dongle kunnen geven. Dan was beter geweest dan de spiegels en kralen (reep chocolade :-) die ze nu soms weggeven aan klanten. Tenzij…..(komt later)

  Zeker als men bedenkt dat het salderen op gaat houden is het van het grootste belang dat je het momentele verbruik,en zeker teruglevering, kan zien om bij teruglevering bv de vaatwasser, keuken boilertje ed. aan te zetten, of…… gaat gebruiken voor tussenopslag! En niet te vergeten het gasverbruik direct kan zien.

  Aan het verbruiksoverzicht wat Essent nu extra levert, van op zijn vroegst van enige dagen daarvoor :-( heb je niet veel meer dan wat ze al hadden in maandoverzichten. .

  Nu het tenzij…… tenzij men denkt ….wacht even als de klant niet de momentele teruglevering kan zien levert ons dat meer verbruik op. Zou zo maar kunnen.

  Maar goed, nu verder. Als ik het goed heb doet de De P1 meter van HomeWizard het zelfde als die van Nusure?

  Geeft die ook het verbruik van de gasmeter aan? Mits deze natuurlijk via de slimme meter de informatie al doorgeeft.

  Ben benieuwd naar je ervaring met deze Dongle.

  groet
  Piet

  1. De app Energy van HomeWizard is ongeveer zoals wat in de app van Essent te zien is, Een beetje anders, Gas wordt inderdaad ook weergegeven, maar zoals je wellicht weet wordt dat om de 5 minuten gemeten door de Slimme Energiemeter zelf. Dus als je Nu aanklikt zie je niet meteen iets. Dan kan je beste naar Dag schakelen, dan zie je het verbruik van gas beter.
   Ervaring is tot nu toe prima. Hou er wel rekening mee dat als je telefoon in Dark Mode is gezet, dat je dan het tandwieltje waar je instellingen mee kan doen niet ziet. Dat minpunt is al doorgegeven aan de appmakers door anderen.

Reacties zijn gesloten.