WordPress admin werkt niet meer na Jetpack update 9.2

Bij het inloggen op je WordPress site, of direct na een automatische update van de plugin Jetpack 9.2 kan je plots een mail krijgen van je WordPress site zoals deze:

Hallo!
Sinds WordPress 5.2 is er een ingebouwde functie die herkent wanneer een plugin of thema een fatale fout veroorzaakt op je site en die je op de hoogte stelt met deze automatische e-mail.


In dit geval heeft WordPress een probleem gevonden met één van je plugins: Jetpack by WordPress.com.


Bezoek eerst je site ([je site url]) en kijk of er zichtbare problemen zijn. Bezoek daarna de pagina waar de fout was gevonden ([je site url]/wp-admin/) en kijk of er zichtbare problemen zijn.


Neem contact op met je host voor hulp bij het verder onderzoeken van dit probleem.


In het geval dat je site kapot lijkt te zijn, en je het dashboard niet op de normale manier kunt benaderen, heeft WordPress nu een speciale “herstelmodus”. Deze laat je op een veilige manier op je dashboard inloggen om het probleem verder te onderzoeken.


[je site url]/wp-login.php?action=enter_recovery_mode&rm_token=[een of andere token]


Om je site veilig te houden verloopt deze link over 1 dag. Maak je daar maar niet druk om, er wordt een nieuwe link naar je gestuurd wanneer het probleem zich weer voordoet nadat de link is verlopen.


Als je hulp nodig hebt met dit probleem, kan je gevraagd worden om de volgende informatie:
WordPress versie [jouw WP versie]
Huidig thema: [jouw thema]
Huidige plugin: Jetpack by WordPress.com (versie 9.2)
PHP versie [jouw php versie]

Foutdetails
===========
Een fout van het type E_ERROR werd veroorzaakt op regelnummer 80 van het bestand [jouw locale pad op je webhosting naar WordPress]/wp-content/plugins/jetpack/modules/calypsoify/class.jetpack-calypsoify.php. Foutmelding: Uncaught Error: Class ‘A8C_WPCOM_Masterbar’ not found in [jouw locale pad op je webhosting naar WordPress]/wp-content/plugins/jetpack/modules/calypsoify/class.jetpack-calypsoify.php:80
Stack trace:

Het beste is om inderdaad die url voor de herstelmodes in te gaan. De Jetpack 9.2 wordt automatisch uitgeschakeld.

Het lijkt in elk geval echt aan Jetpack te liggen, blijkt sinds recent een bekend probleem te zijn, zie:
https://wordpress.org/support/topic/site-will-not-work-after-jetpack-plugin-update/page/2/

De ontwikkelaar geeft een soort workaround, maar die werkt niet. Downgraden van Jetpack 9.2 naar 9.1 (deinstallatie van 9.2, installatie van 9.1) werkt maar dan moet je wel zorgen dat JP niet zichzelf weer update.


Nu zijn ze bezig met een fix, zie:
https://github.com/Automattic/jetpack/pull/17939

Ik adviseer je, tot een nieuwe fix in een nieuwe versie beschikbaar is (Jetpack 9.3 of 9.2.1), te downgraden naar 9.1 herinstalleren.Voor aanwijzingen, zie: https://adamharkus.com/jetpack-9-2-breaks-wordpress/

En vergeet niet de automatische update van deze plugin uit te schakelen, anders zit je zo weer automatisch aan de 9.2. Happy troubleshooting!

Gerelateerd bericht

%d