Hoe zorg ik dat mijn Joomla site goed gevonden wordt? Een paar tips

In Nederland is Google dé zoekmachine. Maar hoe zorg je dat jouw site goed wordt gevonden in Google? Hier een aantal tips :

  • Zorg dat je tekst op je website goed in elkaar zit. Schrijf de tekst terwijl je je verplaatst in de bezoeker van je website. Wat zou hij/zij kunnen zoeken en wat kan jij bieden? Daardoor kan je kwalitatief scoren in de Google zoekresultaten.
  • Geef een bezoeker van je website makkelijke middelen om jouw doel te halen. Als je wil dat mensen zich aanmelden voor een nieuwsbrief, kan je beter een formulier hiervoor maken waarmee dit automatisch geregeld wordt. Je mag de bezoeker best een handje helpen, door een wervende tekst te schrijven met daarin een zogenaamde ‘call-to-action’.
  • Zorg dat voor al je Joomla menu-items de relevante meta beschrijvingenzijn ingevuld. Zo weet Google op welke pagina wat kan worden gevonden voor bepaalde onderwerpen. De meta sleutelwoorden zijn voor Google minder van belang, andere zoekmachines doen er wel iets mee. Mijn tip is vul ze toch allebei in. De meta omschrijving is gevuld met een of twee korte zinnen die de inhoud van de pagina beschrijven. Maar gebruik niet meer dan twee zinnen.
  • Zorg dat je een sitemap hebt en die in Google Search aanmeldt. In een sitemap staan alle belangrijke pagina’s van je site en die zal Google dan indexeren.
  • Google houdt van verandering op je website. Dus zorg dat je tekst actueel blijft of dat je content toevoegt (Joomla artikel). Zeker als je een website hebt op een vakgebied waar veel ontwikkeling is. Dat kan door steeds je agenda te verversen, maar ook door bijvoorbeeld blogartikelen over je vakgebied te schrijven en dat regelmatig te doen. Verander teksten echter niet om de verandering. De teksten worden dan gekunsteld en dat kan je rangorde in Google naar beneden halen.

Gerelateerd bericht

%d bloggers liken dit: