Automatisch werkende agenda’s

Het mooie van Joomla is dat je op een relatief makkelijke manier een website kan hebben waarbij je makkelijk inhoud van pagina’s kan tonen in een eigen gekozen uiterlijk. Maar Joomla is nog zoveel meer. Of kan zoveel meer zijn. Je kan namelijk extra’s installeren waarmee je bepaalde zaken ‘automatisch’ kan laten verlopen. Zo’n extra wordt in Joomla termen een extensie genoemd. Een van de meest gebruikte extensies is een extensie voor een automatische agenda.

Stel je voor, je bent een evenementenbureau of een organisator van workshops. Je hebt allemaal interessante workshops gepland. Nu kan je die natuurlijk op een Joomla pagina schrijven en de geïnteresseerden via e-mail laten inschrijven. Als een workshop voorbij is dan zal je zelf dit van je Joomla pagina moeten verwijderen. Als je nieuwe evenementen hebt die ook weer toevoegen. Daarbij moet je zelf bijhouden wie wel en niet zich aangemeld hebben. Een heleboel van deze taken kunnen geautomatiseerd worden.

De extensies die dit kunnen zijn o.a. Event Booking en Jevents. Hiermee kan je er voor zorgen dat je workshops (die je overigens wel moet invoeren in een formulier) automatisch verdwijnen van je website als je workshop is afgelopen. Maar je kan ook de websitebezoeker die interesse heeft meteen laten registreren en als je wilt ook laten betalen. Event Booking of Jevents houden dit zelf bij. Je kan maximum en minimum deelnemers aangeven, de geabonneerde automatisch informatie versturen , etc.

Wanneer zet je een automatische agenda in? Als je moeite hebt om je website bij te houden met de workshops die je geeft en/of als je zoveel workshops hebt dan het handmatig bijhouden op een pagina teveel werk is.

Wat kost het? Jevents is gratis maar mist hier en daar wat functionaliteit. Voor support moet je apart betalen (afhankelijk van de tijd dat je support wil afnemen) tussen de 15 en 90 Engelse pond. Event Booking is een betaalde extensie en kost 39,99 dollar voor een jaar support en updates (prijzen en koersen fluctueren en dit is zijn de prijzen op 1 maart 2017).

Gerelateerd bericht

%d bloggers liken dit: