Mailberichten van Antagonist, waarom en wat doe je ermee?

Voor diegenen die Antagonist als hostingbedrijf voor de website hebben, heb je misschien gemerkt dat ze wel eens berichten sturen over beveiligingslekken. Antagonist heeft software gemaakt die Patchman heet, waarmee ze kunnen controleren of jouw website beveiliginglekken heeft en zal die meteen ook dichten. Daarna sturen ze een mail dat ze dat hebben gedaan.

Omdat ik voor mijn klanten zo gauw als er een Joomla update is deze toepas, krijgen deze vaak de meldingen van Antagonist niet. Dan ‘ziet’ Patchman dat lekken al gedicht zijn.

Toch was er voor de jaarwisseling een uitzondering hierop. Joomla gebruikt namelijk een programmaatje waarmee vanaf de website gemaild kan worden. Dat programmaatje is niet door Joomla zelf gemaakt, maar er zat wel een lek in.

Joomla had besloten hier geen update voor uit te brengen, omdat ze het lek op een andere manier hadden opgelost. Echter Patchman heeft dit programmaatje wel automatisch gedicht en heeft hier een mailbericht over gestuurd. Als je bij een ander hostingbedrijf dan Antagonist zitten, maak je dan geen zorgen, ik heb het lek al handmatig voor je gedicht.

Mocht je een keer een mailbericht krijgen van Antagonist of van een andere hostingbedrijf en twijfelen of alles wel in orde is, dan kan je het bericht altijd naar mij doorsturen naar dit e-mailadres: gahan@cmsjoy.nl.

Gerelateerd bericht