Op een bepaalde tijd een andere pagina tonen in Joomla

Joomla heeft al sinds versie 1.5.x de mogelijkheid om een start en einddatum en tijd aan te geven voor publicatie van een artikel, onder publicatieopties. Daarmee is het bijvoorbeeld mogelijk om een pagina te vervangen door een andere pagina op een bepaalde tijd en datum.

 

Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de tijd die Joomla aangeeft bij de publicatieopties een andere tijd kan zijn dan de tijd op de webserver van je hoster. Bij mij zat er een uur vroeger verschil in. Daarmee rekening houdend werkt het goed.

 

Voer de volgende stappen uit om het werkend te krijgen:

Maak een categorie aan met de naam test.
Maak daarna twee artikelen aan:

 

Artikel met naam test1
met als Start publiceren datum in de publicatie opties: huidige tijd en datum
met als Beëindig publiceren datum: de tijd die je het wil laten aflopen.
Zet het artikel op publiceren en sla op.

 

Artikel met naam test2 met als Start publiceren datum in de publicatie opties: dezelfde datum en tijd die je bij test1 hebt gezet bij

Beëindig publiceren met als Beëindig publiceren datum: leeg laten.

Zet het artikel op publiceren en sla op.

 

Maak nu een menu item aan, menu-itemtype: Categorieblog. Zorg dat je links bij Vereiste instellingen -> Kies Categorie de categorie test aangeeft.
En zorg ook aan de linkerkant dat bij Blogweergave opties bij Hoofdartikelen het getal 1 staat.
Sla op.

 

Nu zal test1 bij het Beëindig publiceren tijdstip worden afgelost door test2 met de Start publiceren datum. Je kan dit in Artikelbeheer volgen door bij de artikelen te kijken in de kolom status of het gepubliceerd is of daar op wacht of verlopen is.

 

Wat belangrijk is dat je niets anders in die categorie test koppelt dan de twee artikelen, anders ga je andere inhoud zien.

Gerelateerd bericht

%d bloggers liken dit: