Glasvezel in Ooststellingwerf

Glasvezelcampagne voor Gemeente Ooststellingwerf van start vanaf 19 februari 2020 tot 6 mei 2020.

Het was eindelijk zo ver begin 2020. Naast de mensen die gebruik konden maken van het KabelNoord aanbod, kwam er ook een campagne voor alle anderen die eerst niet in aanmerking kwamen  Dus voor binnen de dorpskernen in Ooststellingwerf zou het mogelijk worden om glasvezel te krijgen met de daarbij horende snelheid. Dus ook in Appelscha, Elsloo, Ravenswoud en andere dorpskernen. Ook voor zo’n 500 adressen in het buitengebied zou deze mogelijkheid worden geboden. Het aanbod gold voor alle plekken waar nog geen aanbod van KabelNoord Glasvezel was geweest. Dat is door de gemeente zo bepaald. Oosterwolde kon helaas nog niet meedoen met deze glasvezelcampagne, maar deze zou waarschijnlijk als deze campagne voor de andere dorpskernen succesvol is afgerond ook nog meedoen.

Helaas heeft voornamelijk de coronacrisis, dat midden in de campagne viel, roet in het eten gegooid. De interesse voor glasvezel was daardoor niet zo groot gebleken als in een eerdere peiling. De gewenste 35% deelname van 5500 huishoudens was niet gehaald. Op zich logisch, glasvezel is misschien wel het laatste waar je aan denkt als er sprake is van een pandemie.

Ondanks dat de campagne is afgelopen en er 35% niet is gehaald, is besloten de inschrijving voor glasvezel niet stop te zetten. Er kan nog worden ingeschreven. Heel misschien komt er nog een volgende campagne. De inschrijvingen die al gedaan zijn blijven geldig. Als alsnog de 35% gehaald wordt zal er worden aangelegd alsnog. Tot dan kan er niet met aanleg worden gestart.

Hieronder vind je informatie over de glasvezelcampagne zoals die heeft gelopen. Behalve dat de campagne dan is afgelopen kan je hier wat meer informatie vinden voor als je nog een glasvezelaansluiting wil aanvragen.

Loop je op je bedrijfslocatie of thuis tegen de beperkingen van je huidige internetverbinding aan? Heb je last van verstoringen zoals wegvallende TV-signaal, haperende downloads, geen goede Netflix, Disney of HBO verbinding? En kan je geen hogere snelheid krijgen bij je huidige internet provider? Dan is glasvezel voor jou thuis of jouw bedrijf de oplossing.

In de komende maanden, tot 6 mei 2020 start een glasvezelcampagne voor Ooststellingwerf ingezet door de De Fryske Mienskip op Glas en Glasvezel Buitenaf. Wanneer er over heel Ooststellingwerf 35% of meer aanmeldingen zijn per 6 mei 2020, dan gaat de aanleg door. Zie voor meer informatie:  Grijze gebieden maken kans op glasvezel van DFMopGlas, Glasvezelcampagne Ooststellingwerf en Glasvezel voor Fryslan – Ooststellingwerf

Het voordeel om mee te doen met deze glasvezelcampagne is:

  • Gereduceerde aansluitkosten;
  • Betere en snellere internetverbinding, ook voor de toekomst;
  • Iedereen in de dorpskernen profiteert ervan meer keuze te hebben wat voor snel internet je afneemt.

De keuze aan glasvezelaanbieders is:

  • Caiway
  • Delta en Delta Zakelijk
  • Online (o.a. Online.nl, Fiber, Stipte: Fiber in Appelscha)
  • Helden van . nu (alleen voor zakelijk, niet voor particulieren)

Na een jaar zullen er meer aanbieders van glasvezel beschikbaar komen.

Tijdens de glasvezelcampagne zal er meer te lezen zijn in huis-aan-huis-bladen, informatieavonden en/of bijeenkomsten via een lokale Plaatselijk Belang en andere media. Laat je tijdens de informatieavonden goed informeren, de agenda kan je hier vinden: Glasvezel voor Fryslan – Ooststellingwerf. Ook de wederverkopers zoals ik (Gahan Zwart) van Joomlabeheerder.nl zullen zoveel mogelijk bij deze informatieavonden aanwezig zijn. Zij kunnen helpen bij de keuze voor of glasvezel voor jou of jouw bedrijf geschikt is, ook op internet/technisch vlak. Wegens de coronavirus hebben echter maar een aantal informatieavonden doorgang kunnen vinden. In plaats hiervan hebben op een Youtube kanaal  een aantal  informatieavonden plaatsgevonden. Zie Glasvezel voor Fryslan – Ooststellingwerf voor meer informatie en de link naar YouTube.

Naar aanleiding van de informatieavonden in Donkerbroek en Waskemeer en de digitale informatieavond heb ik een aantal veelgestelde vragen geprobeerd te verzamelen: Glasvezel in Ooststellingwerf – Veelgestelde vragen (FAQ)

Mocht je objectief advies nodig hebben of vragen hebben buiten de informatieavonden, dan kan je contact met mij opnemen. Wegens de coronacrisis zijn alleen afspraken via telefoon, Skype of Whatsapp (video)bellen mogelijk. We kunnen ook vraag en antwoord doen via e-mail. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Je kan mij bellen om een afspraak te maken op 06 – 25153680 of een Afspraak maken glasvezeladviesgesprek. Belafspraken zullen plaatsvinden ’s avonds, woensdagmiddagen en evt. in het weekend.

Wat belangrijk is om te weten is dat ik advies geef en je kan je eventueel via mij bij een van de aanbieders aanmelden. Maar we bekijken eerst of glasvezel voor jou wel de oplossing is. Om maar een voorbeeld te geven, je kan een slechte wifi verbinding met een lage snelheid hebben op je smartphone, maar dat hoeft niet per se aan je huidige internetverbinding te liggen maar kan andere redenen hebben.

Als je je afvraagt: welke snelheid heb ik nodig, dan is dit wel een handige leidraad: https://www.providercheck.nl/blog/bericht/530/internetsnelheid-welke-snelheid-heb-je-nodig. Aan dit artikel kan ik nog twee dingen toevoegen: 1MBit = 125 Kilobyte per seconde (Kbps). Kbps is wat je ziet op een computer als je aan het downloaden of uploaden bent. Het andere is dat als je een bedrijf hebt of professional bent die veel grote bestanden moet uploaden, dat juist je uploadsnelheid belangrijk is. En dat is het grote voordeel van glasvezel: hoge downloadsnelheid en uploadsnelheid.

Gerelateerd bericht